Nieuws

 

Persbericht 02-03-2005

(bron: RTL4)

Persbericht 25-02-2005

AVONTURIERS VERWIKKELD IN HEVIGE STRIJD MET ELKAAR EN ELEMENTEN IN ‘DE FARM’ BIJ YORIN

Diep in het hart van Zuid-Afrika, ver van de bewoonde wereld, ligt een boerderij waar de tijd heeft stilgestaan. Geen gas, geen stromend water en geen elektriciteit. Een zestiental avonturiers, afkomstig uit Nederland en Vlaanderen, reist af naar deze plek. Vanaf donderdag 3 maart is bij Yorin in het gloednieuwe programma ‘De Farm’, de nieuwste creatie van de bedenkers van het gerenommeerde ‘Expeditie Robinson’, te zien hoe deze diehards hun hectische levens achter zich laten en beginnen aan een ongekend spannend avontuur. Van slapen op met stro gevulde jute zakken tot wassen in het meer; ‘De Farm’ is van elke luxe verstoken. De groep moet samen de uiterst primitieve boerderij draaiende houden; de debuterende boeren verbouwen zo goed en zo kwaad als het gaat hun eigen voedsel en verzorgen zelf de veestapel. De onervaren agrariërs krijgen hierbij hulp van een ‘mentor’. Deze Zuid-Afrikaanse boer probeert zijn kennis van flora en fauna over te brengen op de city slickers. Elke week valt er een kandidaat af door middel van zenuwslopende en uitdagende duels, waarbij het kan aankomen op onder meer inzicht of fysieke kracht. De winnaar van ‘De Farm’ gaat na dertien weken naar huis met 50.000 euro. Naast de benodigde teamspirit is er dus ook sprake van hevige concurrentie. De presentatie van ‘De Farm’, dat ook in België wordt uitgezonden, is in handen van Yorin-coryfee Gijs Staverman en VTM-presentatrice Evi Hanssen.
Erland Galjaard, programmaleider van Yorin: “Wij zijn blij en trots dat we ‘De Farm’ hebben bemachtigd. Het heeft alles wat een Yorin-programma nodig heeft: meeslepende reality, dramatiek, avontuur, spannende confrontaties tussen de deelnemers en fabelachtige beelden van de prachtige natuur waarin ze (over)leven. Het programma is een wereldwijd succes en in talloze Europese landen de nummer één op het gebied van real life entertainment. We hebben er alle vertrouwen in dat de Nederlandse versie daarop geen uitzondering zal zijn”. In ‘De Farm’ komen wekelijks twee mensen uit de groep tegenover elkaar te staan in een duel. De spanning loopt hierbij flink op, want pas later op de avond, in de tweede uitzending vindt het duel plaats. De zogenaamde farmleider, die wekelijks wordt verkozen, wijst een duellist aan, die op zijn of haar beurt weer een tegenstander kiest. Dit levert de nodige spanningen binnen de groep op. Een avond ‘De Farm’ zit daarmee van kop tot staart vol emotie: van het functioneren van de nieuwe farmleider tot het aanwijzen van de duellisten, van de ontknoping tot het afscheid en de bekendmaking van de nieuwe farmleider. In de dertiende en laatste week zijn er nog vier farmers over, die hopen op een plaats in de finale. Alle afgevallen deelnemers komen in deze laatste week terug naar ‘De Farm’ en gezamenlijk bepalen zij wie er gaan strijden om de hoofdprijs van 50.000 euro.

Uitzending: wekelijks, vanaf donderdag 3 maart. Deel 1 tussen 20.30 uur en 21.40 uur. Deel 2 tussen 22.40 en 23.10 uur. ‘De Farm’ wordt wekelijks in één lange uitzending herhaald vanaf zondag 6 maart, tussen 18.55 en 20.30 uur.

Persbericht 21-02-2005

Persbericht 15-02-2005

Persbericht 10-02-2005

Persbericht 09-02-2005

Persbericht 08-02-2005

Persbericht 31-08-2004