Aflevering 2

Een warme douche

Op de Farm gaat het leven door ondanks het vertrek van Anthony, degene die de Farm de vorige aflevering moest verlaten. Aan het begin van deze nieuwe week moet er een nieuwe farmleider komen. Manu zal zijn plaats moeten afstaan aan een ander. De nieuwe leider wordt vanaf nu gekozen door de afvaller van vorige keer. Anthony heeft een brief achtergelaten voor de achterblijvers waarin hij de nieuwe Farmleider aanwijst. Zijn keus valt op Oscar, de man waarmee hij geduelleerd heeft in de vorige aflevering.
Oscar is dus de nieuwe Farmleider en pakt de zaken voortvarend aan. Er ligt immers nog een opdracht van de vorige week. Een stevig hek moet er komen. De taken worden goed aangepakt en er wordt hard gewerkt.
Maar, schijn bedriegt. Aan het begin van deze nieuwe week lijken er ook diverse groepjes te ontstaan die onderling de andere bewoners bespreken.
De Ranger komt langs en heeft 2 nieuwe opdrachten. Na het zwemincident met als gevolg bloedzuigers vind Ranger een 'stort' een mooie uitdaging. En de waterput kan mooier en vooral beter. Ook is de eerdere opdracht om een hek te maken nog niet klaar, maar de vorderingen zien er veelbelovend uit. Ranger heeft wel een verrassing bij zich in de vorm van 2 flesjes gevuld met medicijn. Het bevat Boegoe (een plantje wat er groeit) en dat is ingelegd in Witblitz (een soort jenever).
Peyman heeft veel zin heeft om de taak van de douche op zich te nemen en gaat aan de slag. Bernd zorgt dat de waterput in orde komt.


De volgende morgen is het tijd om iemand aan te wijzen voor het duel.
Deze maal zal de keus op een vrouw vallen. Sterke mannen zijn op dit moment nog hard nodig voor de groep. Oscar, die als farmleider de eerste duellist mag aanwijzen, noemt 3 namen. Sofie, Ellen en Nicolette. Zijn keus valt uiteindelijk op Ellen. Zijn motivatie voor deze keus is simpel. Deze vrouwen komen naar zijn idee geen van drieën goed uit de verf en hij hoopt dat het duel Ellen net dat duwtje geeft om verder te groeien.
    

Toch zijn er ook strubbelingen. Bernd uit zijn ongenoegen over de vorderingen van de hekken. Hij wil doorwerken, zodat alles zo snel mogelijk klaar is. Dan kan er gerust worden. Oscar ziet de haast niet zo en Bernd blijft met een onbevredigd gevoel achter.
Nelson zit niet lekker in zijn vel en voelt zich opgejaagd door Manu. Het liefst zou hij de farm met het duel verlaten. Dit lijkt geen optie, want mannen zijn nodig. Een gesprek lijkt de ruzie tussen beiden op te lossen.


Nadat de keus voor de eerste duellist bekend is gemaakt, doet Edmonda een bekentenis. Zo vertelt ze over haar leven in Afrika, de geboorte en het overlijden van haar zoontje. Onverwerkt verdriet vormde haar reden zich voor de farm op te geven.
Na een verder rustig verlopen middag, wordt 's avonds de dag geëvalueerd. De dames hebben een dansje + liedje ingestudeerd om de leiding van Oscar nog eens extra onder de aandacht te brengen.
De volgende morgen komt Ranger langs om de opdrachten te beoordelen. Hij is heel tevreden. De douche werkt prima, de put is geslaagd en het hek stevig genoeg om een aantal dieren bij elkaar te houden. Struisvogels zijn de beloning. De rest van de beloning komt later.
Caroline heeft een stuk wortel gepakt en opgegeten. Dat schiet in het verkeerde keelgat van medebewoners en Sofie zegt er iets van. De dames krijgen hierover een knallende ruzie. Caroline ziet zelf het probleem niet echt. En dat moet Sofie ontgelden. Maar de hoeveelheid eten is toch beperkt en dat wat er is, moet eerlijk verdeeld worden. Oscar probeert te sussen, maar Sofie heeft het er heel moeilijk mee.
Dan verschijnen Gijs en Evi met twee ezeltjes. De bewoners moeten het nut van deze dieren nog ontdekken. Nu zien ze alleen nog maar dat er eten in moet. De derde beloning is een keuze die Oscar moet maken tussen handdoeken, toiletpapier en iets uit de provisie kast. Oscar kiest, mede op advies van de bewoners, voor suiker.
De dag van het duel nadert en het is aan Ellen om de tweede duellist aan te wijzen. Dit wordt Edmonda.
Twee mensen van het span mogen Edmonda en Ellen verzorgen. Edmonda kiest voor Oscar en Ellen kiest voor Jeannette. Edmonda voelt aan dat ze haar weg willen hebben uit de groep maar,ze geeft de moed niet op. Zij vertrouwt op haar beschermengel en dat recht zal zegevieren.
De 3 keuzes die Edmonda heeft bestaan uit: precisie, vermogen en techniek. Op één van deze vlakken zal er straks geduelleerd worden.
De ochtend van het duel start met ruzie. Er blijken een pakje sigaretten, een pakje shag en een deel van het medicijn verdwenen. Nelson wordt stilzwijgens als een mogelijke schuldige beschouwd. Als Oscar de groep bij elkaar roept om in alle rust te bespreken wat er gebeurd kan zijn, reageert Nelson zeer kortaf en weigert verder alle medewerking. Hij loopt weg, maar komt nog even terug om Oscar flink te beledigen.
Na een vredige week ontstaan scheuren in de broze vriendschapsverbanden.
HET DUEL
Alle Farmers hebben zich verzameld op de tribune. De twee vrouwen Edmonda en Ellen betreden de Arena. Edmonda heeft voor de envelop ‘Vermogen’ gekozen omdat zij denkt dat dat de juiste keuze is.
Gijs en Evi leggen de spelregels uit en daarna maken de beide dames zich klaar voor het duel. Ze staan oog in oog aan elkaar vastgeketend met riemen. Degene die zijn tegenstander als eerste aan de muur hangt wint het Duel. De hele tijd lijkt het erop dat Edmonda het Duel wint, maar uiteindelijk weet Ellen haar tegenstandster aan de haak te hangen en moet Edmonda als tweede afvaller de Farm verlaten. Edmonda is teleurgesteld en vindt dat haar missie te snel is afgelopen. Haar enige wens is dat de overige farmers haar tuintje, dat ze met liefde verzorgd heeft, goed bijhouden. Want daar was ze heel trots op. Nadat ze haar spullen heeft gepakt, schrijft ze haar brief. Met daarin haar laatste grote beslissing wie de nieuwe Farmleider wordt.