Aflevering 11

The Hot Tub

Na het dramatische vertrek van Farmlid Bernd is de groep een beetje gechoqueerd. Matthijs heeft last van zijn armen en had het duel met Bernd liever eerlijk afgerond. Ellen vond Bernd een sterke schakel voor de groep, de boer der boeren. Evi en Gijs komen bij het span voor het aanwijzen van de nieuwe farmleider. Gijs vertelt het span voor de bekend making van de nieuwe farmleider dat het met Bernd zijn gezondheid goed. De schade die Bernd overgehouden heeft is een bult op zijn hoofd en een paar blauwe plekken.

Dan is het tijd voor de nieuwe farmleider. Aangezien Bernd geen kans gehad heeft voor het schrijven van een afscheidsbrief, worden de kladjes uit zijn koffer gepakt. In de brief van Bernd staat dat Bernd Manu een nieuwe kans geven. Manu is dus de nieuwe farmleider. Sofie is tevreden met Manu ook Peyman is wel te spreken over de aanstelling van Manu. Manu zelf is verbaasd maar zal de kans met beide handen aangrijpen.
Manu begint gelijk na het vertrek van Gijs en Evi met het indelen van nieuwe groepjes voor de bezigheden rond en op de Farm. Vaste kliekjes wil hij uit elkaar drijven, dus kiest hij groepjes met mensen die elkaar eigenlijk niet zo mogen. Sofie en Peyman vormen een blok zij zijn verantwoordelijk voor de dieren. Het waterteam bestaat uit Ellen en Manu en het Huis doen Matthijs en Mieke. Aangezien er een te kort is aan eten wil Manu een kalkoen slachten, het span stemt hiermee in.
De volgende morgen komt Ranger langs hij feliciteert Manu met zijn farmleiderschap. Ranger geeft aan dat hij het een puinhoop vindt op de farm. Hij zou de farm graag wat opgeruimder zien. Ook komt Ranger met de nieuwe opdracht. De opdracht houdt in dat er een Hot Tub gemaakt moet worden. In die Hot Tub moet en zes mensen kunnen zitten, hij moet waterdicht zijn en er moet warm water inzitten. Over twee zonsopgangen komt hij terug voor de beoordeling. Manu legt voor dat Ranger vertrekt nog even uit dat ze graag een kalkoen willen slachten. Ranger zal daar later op terug komen. Het span begint gelijk enthousiast aan de luxe opdracht. De planken voor de Hot Tub moeten 80cm bij 80cm zijn, na lang nadenken en veel praten wordt er een beslissing gemaakt. Eindelijk kunnen de farmers echt beginnen.
Manu houdt de eerste duellist nog even voor zichzelf. Hij wil wel graag van iedereen weten wie zij hadden gekozen. Dit roept spanningen op, het merendeel van het span vind dat de farmleider die keuze zelf moet maken en zeker niet moet overlaten aan de mensen die die keuze niet moeten maken. Terwijl deze discussie gaande is komt er een brief. In de brief staat dat de farmers de eerder door de sanctie weggehaalde kippen kunnen terug verdienen. Ze moeten vijf vissen vangen, als ze die vangen krijgen ze er vijf kippen voor. Voor iedere vis extra tot maximaal tien krijgen ze nog een kip. Peyman voelt zicht geroepen en wil graag gaan vissen, alleen het weer zit een beetje tegen.
Voor er gevist kan gaan worden moet er eerst nog een 300 kilo zware plaat getild worden. Alle farmers helpen, alleen verloopt het niet helemaal goed. Wanneer ze halverwege zijn moet de plaat even op de grond omdat het te zwaar wordt. Het span laat de plaat los maar dat verwachtte Peyman niet, zijn hand komt eronder waardoor er een discussie ontstaat. Gelukkig lossen ze als volwassenen de discussie op waardoor het laatste stukje met de plaat ook gelopen wordt en de plaat op zijn plaats terecht komt.Wanneer de plaat ligt komen Gijs en Evi aan bij het span. Het is tijd voor de eerste duellist. Manu kiest voor zijn eigen manier en kiest een hardwerkende Farmer, eerlijke en slimme farmer. Mieke is de eerste duellist. Hij vindt dat iedereen een ervaring moet hebben met duelleren en de enige die dat nog niet heeft is Mieke. Mieke neemt het sportief op en is klaar voor de strijd. Ze heeft echter nog geen idee voor wie ze straks zal gaan kiezen als tweede duellist.
Gijs en Evi herinneren het span aan de brief van de dag ervoor. Mieke is erg creatief geweest en heeft een hoop kikkervisjes gevangen. Door het slechte weer is het niet mogelijk geweest echt vissen te vangen. Gijs en Evi geven te kennen dat zij ook erg creatief zullen omgaan met het hersenspinsel van Mieke. Een poosje later verschijnen Evi en Gijs met een Kip en een Haan als beloning voor de kikker visjes. De groep is blij met de kip maar niet met de haan, die heeft nogal een raar bioritme waardoor de farmers om twee uur s`nachts worden getrakteerd op een heerlijk geen kakel van het beest.
Een nieuwe dag breekt aan Manu maakt alle Farmers wakker, ze gaan verder met de Hot Tub. Manu gaat een slang aanleggen in de Hot Tub om het water dat er nu inzit eruit te pompen. Dit water moet eruit omdat ze gezuiverd water krijgen. Na wat aanpassingen te hebben gedaan wordt het water eruit gepompt en wordt het nieuwe water doormiddel van een tanker in het bad gegooid.
Dan is het tijd voor de beoordeling. Ranger is onder de indruk en vraagt of het span in de Hot Tub plaats wil nemen. Als het span erin zit wordt er flink met het water gespeeld en ook Ranger is het slachttoffer. Nadat Ranger verteld heeft dat de opdracht is geslaagd springt hij zelf in de Hot Tub om het feestje mee te vieren. Als beloning krijgt het span champagne met aardbeien. Deze beloning wordt tijdens het kleine feestje gelijk gebruikt. Maar aan het feestje komt snel een eind omdat het weer tijd is voor de keuze van de 2de duellist. Mieke geeft aan dat ze heeft nagedacht over de keuze van de 2de duellist. Haar keuze is gevallen op Ellen, dit omdat ze tegen een gelijkwaardige tegenstander wil duelleren. Ellen had het gevoel al en is er helemaal klaar voor. Evi geeft Ellen haar 3 Enveloppen mee, ze kan voor dit duel kiezen uit “kracht”, “weerstand” & “techniek “. De duellisten krijgen ieder een verzorger toegewezen en  worden daarna afgezonderd van de groep.
Matthijs en Peyman kruipen nog even bij elkaar, om de tactiek voor de komende weken uit te stippelen. Gijs en Evi gaan allebei op bezoek bij de duellisten. Mieke geeft aan aan Gijs dat ze gekozen heeft voor Ellen omdat ze een eerlijk en gelijk duel wil. Ellen geeft op haar beurt aan Evi aan dat ze het geen probleem vind en de keuze van Mieke heel goed begrijpt. Ellen moet nu nog een keuze maken voor het Duel, ze kiest voor de enveloppe weerstand.
Het Duel

De overgebleven vier Farmers nemen plaats op de tribune en zijn razend zenuwachtig wie van de vrouwen het duel nu eigenlijk gaat winnen. Wanneer Mieke en Ellen de Duel arena zijn binnen gekomen legt Gijs de spelregels uit. De beide dames moeten aan een touw trekken om de hoefijzers te bereiken. Wie als eerste haar drie hoefijzers in het bakje gooit wint het duel. De strijd gaat op het begin gelijk op, maar Ellen wordt moe en Mieke wordt strijdlustiger. Als Mieke een harde ruk geeft aan het touw komen de vingers van Ellen klem te zitten. Ellen geeft op en zo kan Mieke makkelijk haar drie hoefijzers in het bakje gooien. Lovefarmster Ellen zal dus de Farm moeten verlaten. Na dat Ellen haar spullen gepakt heeft is het tijd voor haar afscheidsbrief. Wie wordt de volgende farmleider? Wie is zeker er zeker van de finale plaats? Zie het volgende week…