YorinFM

Interview van Gijs Staverman met Oscar, deelnemer en afvaller bij 'de Farm'

Intro:
Afgelopen donderdag was het zover..een bloedstollend duel tussen Matthijs en Oscar.
En Oscar moest het strijdtoneel verlaten….Oscar hebben we aan de lijn…….
Goede morgen Oscar..
Goedemorgen Gijs.

Hoe is het met je?
Prima! Met jou dan?

Wat klink je vrolijk?
Ik ben ook supervrolijk!

Schijnt de zon ook bij jou of heb je zoiets van; ik ben blij dat het afgelopen is..de farm?
Nou ik zit te rillen want het is ontzettend koud..dus wat dat betreft zou ik er nog  wel in willen zitten…de temperatuur was prima daar…voor de rest..jammer dat ik weg ben!

Jaaahhh..want afgelopen donderdag kwam het weer een beetje terug ennuhh…je was ook echt boos ook hè?...
Ja..ik was boos….Ik had echt zoiets van het is dan nu ook Matthijs of ik…en ja…hij kon goed zagen..ik had gehoopt op een andere opdracht..hij kan niet veel (Matthijs)…maar wel heel goed zagen..was ff een nadeel!

Hoe heb je de hele farm ervaren?
Geweldig!!! …geweldig programma.. van het begin af aan één groot avontuur…eigenlijk zijn er veel mooie dingen gebeurd..ook vervelende dingen…ik heb natuurlijk niet de populariteitspool gewonnen op een gegeven moment..(hahahaha) ..dat was ook wel duidelijk voor iedereen…maar uiteindelijk een geweldige ervaring..een geweldig avontuur met hele leuke dingen en hele leuke mensen ook…

Je zegt je hebt niet de populariteitspool gewonnen…waaraan lag dat denk je?
Er waren twee groepen…de vakantiegangers en de harde werkers…en dan kan je nog een andere verdeling maken..de ouderen en de jongeren. Ik was een oudere werker..en ja…jongere vakantiegangers…dat klikt dan niet helemaal denk ik dan…en dan probeer je toch je eigen dingetje te doen en andere mensen willen ook hun eigen dingetje doen…..dan ben je ook bij het begin farmleider, mensen gaan het spelletje door krijgen en hoe het spel dan gaat. Dan neem je natuurlijk geen populaire maatregelen als je Matthijs nomineert of Ellen nomineert……..

Maar was het niet zo…ik bedoel je was een oudere werker..maar Ellen en Mieke hadden niet echt het gevoel dat ze grote vrienden met je waren…
Nee gek hè….whahahahahaha

Dat waren toch geen jonge vakantiegangers?
Nou ja…kijk…. Ellen was ook wel een vakantieganger hoor! Mieke wat minder. Ellen, met name bij het begin, vond ik ook echt een vakantieganger en ja…als je in het veld aan het werk bent en een hok aan het bouwen…gaan er toch veel dingen langs je heen…en als mensen langs het water liggen en lekker liggen te praten en te kleppen over andere mensen…dan gebeuren er een hoop dingen die ik niet gezien heb en …dat is naïef en dan ben ik weer te goed van vertrouwen…en ik kreeg hem af en toe als een boemerang terug..dat ik dacht; waar komt dit nu weer vandaan…achteraf begrijp ik het allemaal wel………

Maar is het zo dat mensen jou bijvoorbeeld niet vertrouwden?
(aarzelt)…ehhh….. dat weet ik niet…ik hoop dat ik ze geen reden heb gegeven om me niet te vertrouwen…laat ik het zo zeggen…maar het zou kunnen zijn dat ze me niet vertrouwden..maar goed dat is dan voor hun rekening…ik geloof niet echt dat ik daar aanleiding toe heb gegeven…….

En met wie kon je het beste opschieten?
Er waren een paar mensen..ik vind zelf dat ik goed met Jeanette kon opschieten..op de televisie hoor ik af en toe andere dingen (hahahaha)

Ja..soms zie je het terug en dan denk je: Oh misschien is het toch niet zo of zo….
Ach weet je…er wordt natuurlijk wat geknipt en geplakt ook..ik kon goed met Mathieu opschieten, ik kon goed met Bernd opschieten……maar dat waren op zich wel de werkers..en ik moet je zeggen.... ook wel de wat oudere mensen…en met Nicoletje kon ik ook fantastisch opschieten…Nicoletje als je dit hoort de groetjes hè!!!

Dat is bij deze gebeurd..ik heb het gevoel dat iedereen zit te luisteren……En met wie het minst opschieten?
….het minst opschieten….ehhhh….in het begin met Anthony, maar ik denk dat dat wel goed was gekomen…ik denk uiteindelijk Nelson, omdat ik…Nou ja…dat is gewoon niet mijn type mens en Ellen is ook niet mijn favoriet..Ellen zei een keer tegen me: we zullen bij elkaar na de farm de deur niet platlopen…dat geloof ik ook……

Dat geloof ik helemaal. Helemaal niet…ook…. Ik denk dat jullie nooit met elkaar zullen afspreken…….
Nou..ze woont gelukkig ook een stukje verder weg…dus dat scheelt…

Ja…oké..Zou je weer meedoen?
ehhh…als ik weet wat ik toen wist zou ik zeker weer meedoen…het is een geweldig avontuur…als ik NU weer zou moeten besluiten om voor de farm mee te doen…weet ik het niet helemaal zeker…. Zou ik liever met Expeditie Robinson meedoen ofzo..of Bobo’s in the bush…Het heeft toch wat meer survival in zich en dat ligt me wat meer….hier zit wel een goed spelelement in….maar dat maakt het ook wel heel erg leuk natuurlijk….het is een beetje onvoorspelbaar…en dat is alleen maar grappig……..

Dus je hebt weinig survival meegemaakt op de farm?
Weinig?... Nou ….ja …we hebben wel honger gehad hoor!!!! En we moesten best wel hard bikkelen…maar echt survival?...wat ik bedoel met survival is dat dan ook echt de survivor moet overblijven…en dat gevoel heb ik nog ff niet…want dan had ik er misschien nog wel in gezeten!

Dat klinkt als een soort teleurstelling?
Ja..ja een beetje wel…een beetje teveel afhankelijk van het spelelement…en nogmaals... niks ten nadele van Matthijs want die heeft gewoon terecht gewonnen met het zagen…maar wat heeft dat te maken met surviven….niet zoveel volgens mij….

Nou ja….Hij was harder aan het zagen dan jij….
Ja…hij was absoluut harder aan het zagen…….

Dus dat was wel degelijk een overleving……
jajaja…nogmaals met zagen was hij een stuk beter…ik voelde de balkjes onder me vandaan knappen…en ik zat geloof ik nog in de eerste balk..die had ik bijna door... en de tweede zat ik halverwege nog vast enzo…..dus dat kan die veel beter dan ik……

Oké….nou ik wens je veel succes met alles wat je nog verder gaat doen….
Jij ook……

Ik vond je een boeiende kandidaat om met de woorden van Evi te spreken en ik hoop je snel weer een keertje te spreken…..
Lijkt me ook….

Oké…dag Oscar
Bedankt…dag Gijs.