Aflevering 7

Een nieuwe dag, een nieuw begin...


Oscar is naar huis...
...en de groep wil dit vieren. Mieke steekt het niet onder stoelen of banken dat ze blij is dat Oscar naar huis is, Volgens haar is de rust en integriteit terug gekeerd in de groep.  Met een persoonlijk woord tot iedereen zegt Oscar gedag tegen zijn medefarmers en heeft voor de laatste keer het laatste woord als hij Jeanette tot nieuwe farmleidster benoemt..
Jeanette is niet blij met haar nieuwe functie, ze baalt er nu al van dat ze straks weer iemand aan moet wijzen voor het duel en maakt dat meteen kenbaar. Verder vertelt ze de groep dat ze de vorige avond een gedicht heeft gekregen van Oscar wat ze graag met de rest wil delen. Overmand door emoties vraagt ze Ellen dit voor te lezen. Terwijl Jeanette zegt, “Zo zie je maar, Oscar is ook maar een mens ”, denkt Mieke er nog steeds het hare van en zegt dat het haar niets doet.
Maar er moet gewerkt worden. Bernd heeft geen goed woord over voor de vrouwen, De rolverdelingen blijven het zelfde volgens hem en de vrouwen bieden in zijn ogen alleen overlast. Als de vrouwen dan al hun krachten bundelen om een grote boomstam bij de geiten in het hok te leggen waar ze mee kunnen spelen, zegt Bernd niets en kijkt alleen toe.
Peyman op zijn beurt ziet in de geiten alleen maar wandelend vlees.  Bernd dagdroomt verder over de dag dat hij farmleider zal zijn, het scenario ligt al klaar.
Ranger komt en er moet weer gewerkt worden. De al aanwezige steiger heeft wat verbeter punten nodige en moet breder en dieper gemaakt worden en Ranger wil een drijvend eiland van 5 bij 5 om op het midden van het meer te kunnen vissen. Verder moet er een kippenhok van 5 bij 5 komen voor de 20 kippen en een haan die ze later zullen krijgen.
Na 7 weken van huis te zijn, beginnen de farmers toch wel wat dingen van thuis te missen. Matthijs mist zijn mama en Peyman zegt een erectie te krijgen van een goede maaltijd wat het gesprek brengt op de sluimerende liefde die Bernd voor Bibi voelt. Wat komt dat komt is zijn opvatting en wat niet komt, komt misschien. Al ziet Bibi een farmliefde niet echt zitten.
De avond wordt in harmonie afgesloten en Mieke’s persoonlijke doel is bereikt.
De volgende dag moet Jeanette de eerste duellist aanwijzen en tot groot ongenoegen van de mannen en de genomineerde zelf kiest zij voor Mathieu. Ze wil alleen mensen op de farm die multifunctioneel zijn en in haar ogen in Mathieu dat niet want hij melkt geen koeien. Als de discussies over de keus van Jeanette vorderen bespreekt Jeanette met Mieke de mogelijke tactiek van de mannen.
Bernd is dan misschien niet echt een keukenprins maar zijn timmerkwaliteiten zijn uitstekend, hij werkt hard aan het vlot en dat ziet er niet verkeerd uit. De vlonderbouwers werken iets minder gestructureerd en Bernd heeft dan ook zijn twijfels of dat goedgekeurd word, Ook Manu spreekt zijn twijfels uit maar Bibi vind het allemaal wel goed.
Als Ranger komt begint hij eerst met zijn ruilhandel, 1 kilo boter tegen 1 kilo meel en een beetje gist.
Over het kippenhok is hij heel erg te spreken en laat al snel de nieuwe bewoners aanvoeren. Tot groot ongenoegen van Sofie die bang voor kippen is.
Het voorgevoel van Manu en Bernd blijkt juist te zijn als Ranger de steiger afkeurt. Het is onveilig en slordig maar ook de steiger kan zijn goedkeuring niet krijgen het ligt te dicht op het water en Ranger mist de roeispanen. Niemand die daar aan gedacht had...
Als Gijs en Evi die avond langskomen kiest Mathieu Sofie als 2e duellist, Hij vindt haar het minst productief. Als ze zich die avond in afzondering gaan voorbereiden op het duel mag Sofie kiezen uit Tegenwicht, Weerstand en Kracht. Peyman verzorgt de laatste avond van Mathieu en Mieke doet dat voor Sofie.
De volgende ochtend besluiten de mannen te gaan bewijzen dat ze alles kunnen op de farm en gaan de koeien melken, Terwijl ze “It’s a man’s world” zingend door de afrikaanse ochtendzon stappen roept Bibi hen na of ze de 2e regel van dat liedje ook kennen.. En grinnikt al ze “But they are nothing without a woman or a girl” na roept…
Alle mannen staan achter opa en Mieke neemt nogmaals met Sofie haar kansen door, Het lijkt steeds meer een mannen vs de vrouwen strijd te worden, en Bernd heeft inmiddels zijn hele tactiek al klaar voor als hij straks farmleider is.
Terwijl de vrouwen in de keuken zijn, werken de mannen aan de steiger, maar Mathijs heeft er geen zin in, hij is het er nog steeds niet mee eens dat de steiger is afgekeurd en wil niet mee werken aan de verbeteringen.
Mathieu vertelt ondertussen aan Evi dat zijn eerste keus voor de nominatie eigenlijk bij Ellen lag. Hij vertrouwt haar niet maar onder druk van de andere mannen is hij geswitched naar Sofie.
Het Duel.
Sofie heeft gekozen voor “weerstand”
Sofie en Mathieu moeten ieder aan een kant van een houten vierkant staan wat glijdt over 2 stalen stangen. Het doel is dit zo snel mogelijk naar de kant van de ander te duwen, omgekeerd touwtrekken als het ware.
De krachten van deze 2 lijken erg gelijk op te gaan met af en toe een krachtexplosie van een van de 2 duelisten maar ze blijven steeds rond het midden hangen. Uiteindelijk moet Mathieu opgeven door de pijn aan zijn arm en blijkt Sofie een onverwachte winnaar te zijn..