Aflevering 6

Een lovefarm met conflicten

Na het vertrek van Caroline gaat het leven op de Farm gewoon door. In haar testament heeft Caroline ….. Ellen als nieuwe farmleidster aangewezen. Ellen wil van de Farm een soort Lovefarm maken, waarin er zo min mogelijk conflicten zijn.
Dan komt Ranger langs bij ‘boerenmeisje II’ (Ellen) en hij inspecteert het eerder afgekeurde hok en het toilet. Beiden voldoen nog niet helemaal aan de eisen van de Ranger, maar hij keurt ze (voorlopig) goed. De Farm krijgt ook nog vier nieuwe bewoners, namelijk vier boerenbokjes. Niet iedereen vindt deze nieuwkomers echter even leuk.
Ook heeft Ranger een nieuwe opdracht: een hok bouwen voor middelkleine tot grote beesten. Welke beesten zullen ze nu weer krijgen als de opdracht lukt?
De taakverdeling is het hetzelfde als onder de vorige farmleidster Jeannette. Manu en Oscar maken dus het hek en voor het verbeteren van het toilet steken de overigen hun handen uit de mouwen, behalve Sofie, die niet lekker in haar vel zit. Ondertussen gaat het leven op de Farm gewoon verder en lijkt ook de rust weer teruggekeerd na de uitbarsting van Peyman naar Mieke. Matthijs schrijft hierover een brief aan Peyman, die dit heel erg tof vindt. Na het leven van deze brief verteld Peyman zijn indrukwekkende verhaal als vluchteling aan Ellen.
Ook nu is het weer tijd geworden om een struisvogel te slachten, maar degene die dit vlees wil eten moet bij de slachting aanwezig zijn.
Hierdoor wordt Bibi op slag vegetariër en wordt de andere echte vegetariër Ellen daar de dupe van. Degene die de struisvogelslachting hebben bijgewoond, vonden deze erger dan de eerste keer.
Bernd staat al te watertanden om de struisvogel in stukken te snijden.
Dan is het tijd voor de eerste duellist. Ellen kiest voor haar persoonlijke vendeta, ze kiest …. Oscar. De hele groep is tevreden met deze keuze, maar ook komt er steeds meer kritiek op het farmleiderschap van Ellen: Oscar en Sofie vinden Ellen allebei achterbaks.
Op de Lovefarm zijn er ook conflicten, zoals die over het verdelen van het struisvogelvlees. Een dag later blijkt er weer wat aan de hand te zien met het struisvogelvlees: het is bedorven en bedekt onder de vliegen en maden. Bernd maakt hier met name een groot probleem van. Ook zijn er meevallers op de Farm: het lukt om yoghurt en boter te maken.
Dan komt Ranger weer langs. Hij keurt het bijna afgeronde hok goed en ook de verandering van het toilet doet hem goed: van poepdoos naar stenen poeppaleis. Ook keurt Ranger de boter en yoghurt goed, wat ze als ruilmiddel kunnen gaan gebruiken. Als beloning krijgt de groep een aantal varkens en een hele mand exotisch fruit. Ellen mag ook nog vier mensen aanwijzen, die naast haar, een extra beloning krijgen. Dit worden Manu, Peyman (was eerst Matthijs), Mieke en Jeannette. Vervolgens gaat Bernd helemaal door het lint, omdat hij het niet eens is met de keuze van Ellen.
Ook deze aflevering wordt er weer een tweede duellist gekozen. Iedereen denkt dat Oscar een vrouw (Bibi) gaat kiezen, maar hij kiest een man (Matthijs). Matthijs mag kiezen uit de categorieën Techniek, Weerstand en Vermogen.
Dan mogen de vijf farmers hun extra beloning gaan halen bij het grote meer: ze krijgen eerst champagne met aardbeien, waarna ze zich lekker kunnen laten verwennen met een gezichtsbehandeling, manicure, pedicure, scrubbehandeling of een rugmassage. Ellen besluit haar extra fruit te geven aan de nieuwe vegetariër Bibi.
De volgende dag vindt het duel plaats: zal de impopulaire Oscar naar huis gaan, of toch de luie Matthijs? Nadat ze een hele dag afgezonderd hebben gezeten in hutjes, heeft Matthijs voor de categorie Techniek gekozen. Wat zou dat nou toch kunnen zijn? “Laat niet de poten onder je stoel vandaan zagen”? We zullen af moeten wachten.
Een paar uur later begint het duel. Wat zouden Oscar en Matthijs nu moeten doen om te voorkomen dat ze naar huis moeten? Ze moeten met een zaag drie boomstammen doorzagen waar hun tegenstander op zit. Degene die als eerste valt, is de verliezer.
Matthijs begint voortvarend aan het duel, terwijl Oscar aan het klooien is met zijn zaag. Als Oscar bij zijn tweede boomstam is aangekomen, heeft Matthijs er al twee doorgezaagd. Zal de wens die de meeste farmers hebben, dan nu eindelijk vervuld worden? Terwijl de groep Matthijs luid aanmoedigt zodat hij de laatste boomstam snel kan doorzagen, springt Oscar van zijn laatste boomstam af. Oscar geeft op, omdat hij ziet dat Matthijs voorligt en geen boomstam op zijn kop wil krijgen. Terwijl Matthijs wordt omhelsd door een blije Peyman, loopt de teleurgestelde Oscar steentjes schoppend en gooiend buiten de Arena. Hij neemt nog afscheid van de groep, voordat hij zijn koffers pakt en teruggaat naar het koude Nederland.
Dan zien we het voorstukje van volgende week. Matthieu ligt onder vuur en de strijd tussen de mannen en de vrouwen is echt begonnen. Maar dat is pas over een week. Nu mogen we een week nadenken over wie de nieuwe farmleider zal worden. Of blijft Ellen de farmleidster?